Eigenlijk is het een onderwerp waar iedereen wel iets over kan vertellen. Een soort van open deur.

En toch is niet iedereen zich bewust van de kracht van gedachten en het gedrag wat hieruit voortvloeit. Negatief heb ik bewust tussen haakjes gezet, omdat je zowel positief als negatief je gedachten en gedrag kan sturen in de door jou gewenste richting. De afschuwelijke gebeurtenissen van afgelopen jaar zal ik als voorbeeld nemen, namelijk de brandstichtingen bij mijn broer, ouders en mezelf met de doodsbedreigingen aan het adres van mijn broer. Zo kun je zien hoe je het negatieve om kunt buigen naar positief.

Wat dacht de dader?

Geen idee!

Oké, is daarmee de kous af? Nee. Totaal niet. Nu begint het pas, want het enige dat zeker is, is dat diegene negatieve gedachten had en het gedrag wat daaruit ontstond was dramatisch. Bij bestuderen van het menselijk gedrag is hier sprake van oorzaak en gevolg. De oorzaak zal in het feit liggen dat diegene mijn broer echt DAADwerkelijk pijn wilde doen en toen het niet lukte om hemzelf pijn te doen, ging diegene door naar mensen die mijn broer liefheeft … mijn ouders … en daarna naar mij. Het is overigens aan justitie en politie om te bepalen wie het gedaan heeft en waarom.

Wat je kunt leren, is dat negatieve gedachten kunnen leiden tot destructief gedrag.

Dit is natuurlijk een voorbeeld waar je, gelukkig, als normaal persoon weinig tot nooit mee te maken krijgt. Wat wel een belangrijk leermoment is, is dat het je wel kan overkomen, omdat het moeilijk is om je in andermans gedachtewereld te verplaatsen. Statistisch is bewezen dat stalkers tot gruwelijke dingen in staat zijn.

Maar hoe vaak denk je zelf niet:

 • Ik ben het niet waard.
 • Ik ben een mislukkeling.
 • Ik ben ongelukkig.
 • Ik kan het niet.
 • Ik ben dom.
 • Ik ben dik.
 • Ik ben …

Dit zijn niet echt gedachten waar je zelf gelukkig van wordt.

Wat moet je dan doen?

Tja, wat dacht je van positieve gedachten gebruiken in plaats van negatieve? Dat zorgt voor een veel beter leven en je kunt de negativiteit van de wereld aan. De bovenstaande gedachten kloppen namelijk niet.

 • Wie bepaalt wat jij waard bent? En wat bedoel je met ‘ik ben het niet waard’?
 • Een mislukking? Mislukt echt ALLES in je leven? Heb je vanmorgen je tanden gepoetst, gisteren en de dag ervoor? Ja … gefeliciteerd, je bent geen mislukking.
 • Ongelukkig? Wat is jouw drijfveer om gelukkig te zijn? Wat betekent geluk voor jou?
 • Wat kun je niet? Heb je echt ALLE mogelijkheden geprobeerd? En … heb je jezelf de kans gegeven om het onder de knie te krijgen wat je niet kunt?
 • Dom? Bedoel je dat je een laag IQ hebt of wat bedoel je er mee?
 • Dik? Ach … degenen die dat zeggen, hebben waarschijnlijk wel overgewicht, maar dik? Wat heb je allemaal geprobeerd om het te veranderen?
 • Je bent … al die levensverziekende gedachten niet waard. Het verziekt niet alleen je eigen leven, maar ook van de mensen om je heen.

En dat is wat mensen vaak vergeten. Namelijk dat ze met die negativiteit ook het leven verzieken van een ander.

Wat ik nu ga schrijven is niet bedoeld voor teerhartige personen. Het laat echt zien hoe ik in het leven sta en dat gun ik iedereen die bereid is om te willen leren. Investeren in hun eigen toekomst. Die het niet erg vinden om te vallen, zolang ze maar opstaan.

vallen is niet erg

Net zat ik aan de telefoon met een bekende en ik vertelde over het moment dat ik mijn ouders zag toen ze in de kist lagen. Gehavend door de brand. De details zal ik je besparen. Om ze te kunnen zien moest ik strijd leveren, want de mensen om mij heen raadden het mij af. Gesteund door Margot, de casemanager van Slachtofferhulp, heb ik het toch voor elkaar gekregen en wat was ik blij om ze te kunnen zien. Nog een laatste blik. Aanraken mocht ik ze niet. En weet je …

Ik voelde liefde

Geen haat. Geen boosheid. Geen wraakgevoelens. Het enige dat ik tegen ze gezegd heb, is dat ze er mooi uitzagen. Mijn ouders. De lieverds die me mijn hele leven hebben bijgestaan. Die er altijd voor me waren. Mijn vader die me kwam ophalen als ik ergens met panne stond. Mijn moeder die belde met de vraag of ik kwam eten. Ze drongen zich nooit op, maar waren er gewoon voor me.

Ik vertel je het geheim waarom positieve gedachten dromen laten uitkomen

Jaren heb ik geïnvesteerd in het lezen van vakliteratuur. Ik heb mensen gecoacht in de meest slechte omstandigheden en ik heb met eigen ogen gezien dat ze doelen behaalden, terwijl de wereld om hen heen dacht dat het ze niet zou lukken. Maar ik had wel vertrouwen in hen.

Voor de brand bij mijn ouders wilde ik naar Suriname en een documentaire maken over het leven van mijn voormoeders. Ik wilde reizen, dansen en zakelijker worden. Gewoon een greep uit mijn bucket list. In mijn hoofd speelden die gedachten. Niet zomaar een dagje of een week. Nee, 24/7; 24 uur lang en 7 dagen per week. En alles is uitgekomen.

Is het gegaan zoals ik van tevoren bedacht had? Nee, totaal niet. Het is zoveel bijzonderder geworden.

Wie had mij kunnen voorbereiden op alle ellende die op me af is gekomen? Daarop kan ik zeggen … IKZELF.

Alle ‘bagage in mijn rugzak’ heeft me onbewust voorbereid op het ergste. Vanaf het moment in de Gruttostraat ben ik in de regelmodus geweest en alles heb ik tot een goed resultaat gebracht zonder af te doen aan mijn eigen zachtaardige karakter. Wat ik wel heb gedaan, is mezelf beschermen tegen negativiteit. Dat tolereer ik niet meer. Daarin ben ik een stuk zakelijker geworden.

Geen supervrouw, maar gewoon Margaret.

Dat gun ik jou ook … een mooie, innerlijke wereld

Gaat het op dit moment niet zoals je zou willen? Zit jij jezelf in de weg? Heb je moeite met het stellen EN behalen van doelen? Of negatieve gedachten die constant op je pad komen. Geloof me, ook ik heb al die negatieve dingen tegen mezelf gezegd hoor. Alleen heeft het mijn leven niet beïnvloed.

Daag jezelf uit en doe mee! Geluk zit in jezelf. Haal het er uit.

In de week van 8 t/m 14 mei 2017 daag ik je uit om jouw kick ass doel te formuleren. Je krijgt van mij een begeleidend stappenplan en elke dag een opdracht om je leven een andere wending te geven. Zie het als een cadeau van mij aan jou.

Vul HIER je naam en e-mailadres met als onderwerp … KICK ASS DOEL!!

In de tussentijd zou ik het super leuk vinden als je mijn Facebookpagina Gedachten van een vrouw een ‘Vind ik leuk’ geeft.

MIJN KICK ASS DOEL

Op het moment van schrijven, april 2017, ben ik bezig met de eerste opzetfase van een stichting ter bevordering van het ontwikkelen van talenten. Aan de website wordt achter de schermen al hard gewerkt.

Met dank aan alle mensen die ik gecoacht en gesproken heb de afgelopen 15 jaar, komt er in de eerste fase een prachtig aanbod van betaalbare online trainingen van crisismanagement tot persoonlijk leiderschap, omdat ik het belangrijk vind dat mensen – in elke situatie – het hoofd kunnen bieden aan uitdagingen die op hun pad komen. Ieder mens is uniek met eigen talenten en hoe mooi zou het zijn als iedereen DAADwerkelijk die talenten zou ontplooien.

Hoe mooi wordt jouw innerlijke wereld dan?

Volgende week meer over persoonlijk leiderschap.

Liefs,

Margaret

PS:  ik zou het helemaal super vinden als je mijn blog wilt delen met jouw netwerk. Hoe meer kick ass doelstellingen, hoe meer we gezamenlijk voor elkaar kunnen krijgen!