Margaret Lampers

Droom je leven, leef je droom!

Hoe herken je een te groot verantwoordelijkheidsgevoel?

Ben jij degene op wie collega’s kunnen rekenen? Ben jij degene die altijd ja zegt als er een klusje afgemaakt moet worden? Ben je in je vrije tijd bezig met dingen die mis gaan op het werk? Herken je dezelfde patronen in je privé leven?

Dan is de kans groot dat je een te groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt

Ach. Zo erg is dat toch niet? Wie moet het anders doen als ik het niet doe? Dan blijft het werk liggen. Het is zo vervelend als anderen het niet oppakken. Ze kunnen toch zien dat je al zoveel te doen hebt. Zij hebben het vast ook net zo druk.

Geeft niet … ik kan het er wel bij hebben, zeg je tegen jezelf

Hmmm. Tot op een bepaald moment je emmer vol is en begint over te lopen. Jammer genoeg ben je dan al te laat. De bokkensprongen die je gaat maken; baan opzeggen, ziek melden, ruzie maken, niks meer doen. Die veroorzaken meer problemen dan ze oplossen. En geloof me, ik praat uit ervaring. Ik was vroeger … euh … nogal hardleers. Maar dat heb ik achter me gelaten. Ik heb het geleerd, onder andere door mijn opleiding psychologie, en hoewel ik nog steeds mezelf verantwoordelijk voel, zorg ik ervoor dat mijn emmer niet meer overloopt.

Mijn vraag aan jou is: leg je problemen wel waar ze horen te liggen?

Weet je, mensen die altijd alles perfect willen doen. Geen nee kunnen zeggen. Moeilijk grenzen aan kunnen geven. Altijd voor anderen willen zorgen. Dat zijn mensen met een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze willen dolgraag problemen oplossen.

Word het niet eens tijd om jezelf op nummer 1 te plaatsen?

Het is niet erg om aan jezelf te denken en om jezelf belangrijker te vinden dan de rest van de wereld. Sterker nog! Om goed voor anderen te kunnen zorgen, is het belangrijk om voor jezelf te zorgen. Op je bordje leggen wat er op hoort en de rest netjes terug leggen bij de verantwoordelijke persoon.

Jouw cirkel van invloed

Met cirkel van invloed wordt bedoeld jouw mogelijkheden om de situatie te beïnvloeden. Kun jij in je eentje de wereldproblematiek oplossen? Kun jij de hongersnood in Afrika veranderen? Of de armoede in de derde wereld? En dichter bij je persoonlijke situatie. Kun jij het beleid veranderen in het bedrijf waar je werkt?

Ja. Dan is deze blog niet voor jou bestemd ;).

Merk je na het lezen van deze blog dat jouw verantwoordelijkheidsgevoel te groot is?

Dan wordt het echt tijd om te veranderen!

Nee zeggen

Nee of ja?

Tips die je leven verbeteren

 • Leer ‘nee’ zeggen of liever gezegd, zeg niet overal ja op.
 • Kijk of je iets aan de situatie kunt veranderen. Zo nee, leg de problemen waar ze horen.
 • Stel jezelf doelen.
 • Lees deze tips om je staande te houden in een crisissituatie. Ze sluiten mooi aan bij de volgende tip.
 • Investeer in jezelf! Ga studeren als je een leidinggevende functie wilt of eigen baas wilt worden. Volg trainingen die je helpen om anders te gaan denken en handelen, de zogenaamde mindset (met een mooi Nederlands woord).

Heb je hulp nodig? Dan ben ik er voor je, want ik wil dat jij jezelf niet tekort doet.

Het leven is te kort om er niet alles uit te halen wat er in zit

Al mijn kennis en ervaringen ben ik aan het samenvatten in een geweldig online trainingsprogramma van crisismanagement tot persoonlijk leiderschap. Je kunt delen van het programma volgen, maar wil je een totale metamorfose ondergaan … volg dan het gehele programma.

Laat mij jou de uitdaging bieden waarnaar je op zoek bent

In de week van 8 t/m 14 mei 2017 daag ik je uit om jouw kick ass doel te formuleren. Je krijgt van mij een begeleidend stappenplan en elke dag een opdracht om je leven een andere wending te geven. Zie het als een cadeau van mij aan jou.

Vul HIER je naam en e-mailadres met als onderwerp … KICK ASS DOEL!!

Je krijgt medio april van mij een mail met informatie. In de tussentijd zou ik het super leuk vinden als je mijn Facebookpagina Gedachten van een vrouw een ‘Vind ik leuk’ geeft.

MIJN KICK ASS DOEL

Op het moment van schrijven, april 2017, ben ik bezig met de eerste opzetfase van een stichting ter bevordering van het ontwikkelen van talenten. Aan de website wordt achter de schermen al hard gewerkt.

Met dank aan alle mensen die ik gecoacht en gesproken heb de afgelopen 15 jaar, komt er in de eerste fase een prachtig aanbod van betaalbare online trainingen van crisismanagement tot persoonlijk leiderschap, omdat ik het belangrijk vind dat mensen – in elke situatie – het hoofd kunnen bieden aan uitdagingen die op hun pad komen. Ieder mens is uniek met eigen talenten en hoe mooi zou het zijn als iedereen DAADwerkelijk die talenten zou ontplooien.

Hoe mooi zou de wereld er dan uit zien?

Volgende week meer over bore-out, burn-out en mindset.

Liefs,

Margaret

PS:  ik zou het helemaal super vinden als je mijn blog wilt delen met jouw netwerk. Hoe meer kick ass doelstellingen, hoe meer we gezamenlijk voor elkaar kunnen krijgen!

2 reacties

 1. Mensen hebben over het algemeen geen verantwoordelijkheidsgevoel meer. Kijk om je heen en in het bedrijfsleven, mensen zijn te gemakkelijk geworden. Dit is mede te danken aan dit soort idioten verdienmodellen. Je verdient er geld mee maar je helpt alleen maar de wereld naar de klote.

  Aldus een ondernemer!

  • Beste ondernemer,
   Uw mening respecteer ik al is het me onduidelijk wat u bedoelt met: dat mensen te gemakkelijk zijn geworden, mede te danken door dit soort idiote verdienmodellen. Dat je er geld mee verdient en de wereld hiermee naar de klote helpt.
   Gelukkig zijn er nog genoeg mensen met een verantwoordelijkheidsgevoel, die meedenken om zaken beter te laten functioneren en niet wegkijken als er iets fout is gegaan.
   Ik sta achter mijn woorden in dit artikel en blijf hopen op een betere wereld!

   Alle goeds voor u.

   Margaret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 Margaret Lampers

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑