Soms kom je in een situatie terecht waaruit je het liefste keihard weg wilt rennen. Slecht nieuws zoals ontslag, problemen met je gezondheid of in je relatie, (plotseling) overlijden van een geliefde of een traumatische gebeurtenis. Het gooit je leven overhoop en hoe langer deze periode duurt, hoe rotter je jezelf voelt.

In mijn vorige blog heb ik 3 tips gegeven om je staande te houden in een crisissituatie en daar wil ik nog een tip aan toevoegen.

top-tip-copy

Top tip … gouden tip!

TOP TIP:  STEL JEZELF DOELEN!

Begin met het zetten van babystapjes. Kleine doelen die je zeker kunt behalen. Merk je dat je een te groot doel hebt gekozen en lukt het je niet om het voor elkaar te krijgen, wees dan niet teleurgesteld. Maak kleinere tussendoelen die je wel kunt behalen tot je het grotere doel bereikt hebt.

Maar … Blijf altijd in beweging!

HET BELANG VAN DOELEN STELLEN

Zin om op te staan

Ik denk dat dit de belangrijkste reden is om jezelf doelen te stellen. Als je in een persoonlijke crisis zit, ben je geneigd om op bed te blijven liggen met het dekbed over je hoofd. Het dekbed sluit je af van de buitenwereld, voelt veilig en is lekker warm. Je kunt als het ware je ogen sluiten voor de werkelijkheid en wachten …. maar waarop? Er gebeurt pas iets positiefs als je zelf aan de slag gaat en in beweging komt.

Goed gevoel

Taken wegwerken geeft een goed gevoel over jezelf. Je bent trots dat je het ondanks alles toch voor elkaar hebt gekregen. Vergeet jezelf niet te belonen … een schouderklopje of complimentje is het minste wat je jezelf kunt geven.

Energie

Zodra je merkt dat dingen lukken en je ‘lijstje’ korter wordt, krijg je meer energie en vertrouwen in jezelf. Je wilt jezelf weer wat meer uitdagen om je doelen groter te maken, want daar heb je de energie voor :).

Extra tip

Vraag hulp! Want je hoeft niet alles alleen te doen. Al zijn je schouders nog zo groot, op een bepaald moment gaan ze doorhangen als er te veel last op komt.

Zie trouwens het doelen stellen niet als: IK MOET DIT OF IK MOET DAT. Het doel heiligt de middelen en het stellen van doelen is meer een middel om je op gang te helpen. Een steuntje in de rug om je leven een andere, positieve, wending te geven.

Heb jij last van een ‘maar’ in je leven?

 • Je wilt wel doelen stellen, maar vindt het eng …
 • Je wilt wel doelen stellen, maar in het verleden is het je (vaak) niet gelukt …
 • Je wilt wel doelen stellen, maar je gelooft dat er in deze tijd geen kansen en mogelijkheden zijn …
 • Je wilt wel doelen stellen, maar op dit moment ligt je leven overhoop …
 • Je wilt wel doelen stellen, maar je hebt het vertrouwen in de wereld verloren …
 • Je wilt wel doelen stellen, maar je hebt het vertrouwen in jezelf verloren …
 • Je wilt wel doelen stellen, maar je ziet allerlei beren op de weg …
 • Je wilt wel doelen stellen, maar een kick ass doel is veel te hoog gegrepen …
 • Je wilt wel doelen stellen, maar je bent slachtoffer en zo voel je jezelf ook …
 • Je wilt wel doelen stellen, maar je hebt niet de kennis in huis om het voor elkaar te krijgen …
 • Je wilt wel doelen stellen, maarmaarmaar maarmaar
I can do it

Yes, you can!

IK geloof dat iedereen in staat is om doelen te stellen EN te behalen!!!!

Ik heb mensen gecoacht die echt hele zware beslissingen hebben moeten nemen in moeilijke omstandigheden. Ik heb gezien dat zij er beter van werden. Ik heb gezien dat mensen gelukkiger werden door het maken van keuzes, hoe moeilijk het op dat moment ook was.

Ik heb ook gezien dat mensen, die mij als coach blij wilden maken en dus eigenlijk niet achter die keuzes stonden, ongelukkiger werden. Wil je mij blij maken? Doe dan alleen mee aan deze uitdaging als je ECHT je omstandigheden wilt veranderen. Want dan lukt het!

Ik wil jou helpen zonder een … maar …

In de week van 8 t/m 14 mei 2017 daag ik je uit om jouw kick ass doel te formuleren. Je krijgt van mij een begeleidend stappenplan en elke dag een opdracht om je leven een andere wending te geven. Zie het als een cadeau van mij aan jou.

DOE JE MEE??

Vul HIER je naam en e-mailadres met als onderwerp … KICK ASS DOEL!!

Je krijgt medio april van mij een mail met informatie. In de tussentijd zou ik het super leuk vinden als je mijn Facebookpagina Gedachten van een vrouw een ‘Vind ik leuk’ geeft.

MIJN KICK ASS DOEL

Op het moment van schrijven, april 2017, ben ik bezig met de eerste opzetfase van een stichting ter bevordering van het ontwikkelen van talenten. Aan de website wordt achter de schermen al hard gewerkt.

Met dank aan alle mensen die ik gecoacht en gesproken heb de afgelopen 15 jaar, komt er in de eerste fase een prachtig aanbod van betaalbare online trainingen van crisismanagement tot persoonlijk leiderschap, omdat ik het belangrijk vind dat mensen – in elke situatie – het hoofd kunnen bieden aan uitdagingen die op hun pad komen. Ieder mens is uniek met eigen talenten en hoe mooi zou het zijn als iedereen DAADwerkelijk die talenten zou ontplooien.

Hoe mooi zou de wereld er dan uit zien?

Mij heeft het zeker geholpen om doelen te stellen en ook al lukte het me echt niet elke dag; ik bleef volharden. Er waren dagen bij dat ik op mijn bed wilde blijven liggen met het dekbed over mijn hoofd. Dat stond ik mezelf toe; even een uurtje mezelf afsluiten. Want dat is voor jezelf zorgen. Luisteren naar wat je nodig hebt, zolang je niet gaat zwelgen in zelfmedelijden.

Alleen afvallen blijft voor mij nog een dingetje ;).

Volgende week meer over afvallen en conditietraining.

Liefs,

Margaret

PS:  ik zou het helemaal super vinden als je mijn blog wilt delen met jouw netwerk. Hoe meer kick ass doelstellingen, hoe meer we gezamenlijk voor elkaar kunnen krijgen!